Værstasjonen


Ny stasjon ble anskaffet i januar 2012. Denne gangen ble det en trådløs Davis Vantage Pro2. Dette ser ut til å være en robust og god stasjon. Vindmåler kan plasseres for seg selv, og kobles til senderen via en 12 meter lang kabel. Enheten har solcellepanel, og skal i teorien holde seg selv med strøm. Enheten har mange flere målinger pr minutt enn den gamle. Den har også høyere oppløsning på målingene.

Alt virket med en gang, og det kan en ikke si om alle!

Fra 2007 og fram til januar 2012 ble en WMR-100 stasjon fra Oregon Scientific benyttet. Enheten ble anskaffet i 2007, og jeg har ikke vært arbeidsløs for å få dette til å virke tilfredsstillende.
Først etter 2 år begyntet ting begynner å virke noenlunde tilfredsstillende. Men hvor lenge var Adam i paradis? De siste årene har jeg vært plaget med periodevis feilaktige temperaturmålinger. Fuktmåleren sluttet også å sende data når temperaturen var lavere enn -10 grader celcius
Det er tydelig at dette ikke var noen påkostet modell fra produsenten. Made in China lyser lang vei når en ser på innmaten i mottakeren og kvaliteten på uteenheten er heller ikke bra.
Her er en oppsummering av de fleste feil og mangler jeg har vært borti: